Sunday, August 27, 2006

Air World


"Els avions i els aeroports tenen el meu tipus preferit de menjar, el millor entreteniment, els millors gràfics i colors, els millors controls de seguretat, les millors vistes, els millors treballadors i el millor optimisme"

Andy Warhol

Hi va haver una època en què viatjar amb avió no produia terror, sinó excitació. Encara no existien les companyies low cost ni els atacs terroristes. Els avions, desafiant les lleis de la gravetat i atravessant zones horàries com qui creua un pas de zebra, eren un símbol de la fe en el progrés, una aplicació convenient de la tecnologia després del desastre de la bomba atòmica. Feien creure en un futur millor i estaven destinats a una elit que deixarà de ser privilegiada amb la democratització dels vols de l'era Easyjet.

Una exposició al Stedelijk Museum d'Amsterdam recupera l'esperit d'aquella època a través d'una anàlisi del disseny vinculat als avions i les companyies aèries i a la simbologia de l'arquitectura dels aeroports. Entre les coses més interessants, l'evolució de l'aeroport d'Schiphol (a la foto): de quadre de Mondrian a Disneyland.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home