Wednesday, May 10, 2006

Godard


L'exposició que ha inaugurat al Pompidou consisteix en pantalles de plasma col·locades sobre mobles de cuina o llits d'Ikea. S'hi projecten imatges de pelis de tota la història a volum força alt. En teoria havia de ser una història del cinema segons Godard, però una vegada vista no arriba al nivell d'una galeria fashion de tercera. Molt decepcionant. Godard ja no és el que era?

Tot i això, el documental que ha fet sobre les maneres de filmar la imatge està molt bé. La idea és aquesta: selecciona un fragment d'una peli o d'un reportatge televisiu i va sobreimpressionant què li sembla: "bonus", "malus" i alguna vegada "super". Li agraden Fellini, Mankiewicz i algun director jove com Vincent Gallo. En canvi, no li agrada Tarantino. Godard t'ensenya imatges de Reservoir dogs sense música, per demostrar-te que estan buides. Mala llet al 100%. Molt bé.

4 Comments:

Blogger pal said...

Godard és el millor!!! Sempre tan radical i tan transgresor. El fet que no li agradi Tarantino és molt significatiu...En el fons, el cinema de Godard no és que sigui gaire profund tampoc - i consti que m'encanta -. Però té una manera moooolt diferent d'explicar les coses al Quentin T. En canvi, si que és més semblant la seva mirada a la del Vincent Gallo, no trobes? Els personatges són una mica marionetes sense sentit - com la Cristina Ricci ballant, te'n recordes?

10/5/06 19:30  
Blogger a said...

A mi el que m'encanta és que critiqui un intocable com el Tarantino, que a més ha dit algun cop que Godard és la seva màxima inspiració!

Veient el documental he vist que l'únic que tenen en comú és el moviment de càmera. Brutal el moment en que la imatge es queda sense música i veus que sense els accessoris no val gaire!

La peli del Vincent Gallo estava molt guai. Em falta veure la segona. I per cert, el teu comentari m'ha recordat a allò de "Lo que más me gusta de Kitano es su espíritu de transgresión", jejeje... Te'n recordes??? Qué tiempos...

10/5/06 19:45  
Blogger pal said...

Ehhhhh estàs insinuant que soc com "ells"!!!?!?!?!?!?

10/5/06 22:09  
Blogger pal said...

Bé, he rellegit el meu comentari, i una mica si que ho som com "ells"...ejejje, sobretot per la frase "Sempre tan radical i tan transgresor.".

10/5/06 22:10  

Post a Comment

<< Home