Thursday, August 31, 2006

Chuleta de cordero


Words turn into flowers
into paper
into plastic cups
that tie around a figure
that was planted
In the snow

Lambchop, "Fear"

I una cançoneta de regal aquí.

Fuma, Kurt Wagner, fuma en cadena! La seva veu sona cada vegada més com la de Johnny Cash. Tot i que és una pena que, de sotmetre les cordes vocals a tanta nicotina, ja no li surtin els gallitos de l'època de Nixon.

Sunday, August 27, 2006

Rock en Seine


Arribo a diumenge amb les energies a la reserva. Està clar que, cada vegada més, això dels festivals només s'aguanta una nit. Però com sempre arribo al final amb un record una mica idealitzat, amb la sensació d'haver-m'ho passat millor del que m'ho he passat, potser perquè el cansanci del moment t'impedeix veure-ho amb tanta claretat.

No va ser cap sorpresa que Radiohead fessin el millor concert del festival, perfectament equilibrat entre tot el seu repertori, apuntant com serà el seu futur imminent: més Amnesiac que Hail to the thief, però amb guitarres que gairebé semblen sortides de The Bends. Va ser especialment maco veure el concert al costat d'un grup de nens de 14 anys que els veien per primera vegada i se sabien l'OK Computer de memòria: el relleu generacional està assegurat. Reconec que em van commoure, fins al punt que vaig decidir regalar-li la poca aigua que em quedava a un d'ells, més que res per evitar que es deshidratés entre la multitud. Em va despertar una solidaritat rara-rara-rara, pese a tener la grosería de hablarme de usted. Si vulgués ser cursi diria que "Radiohead ens fan ser millors persones". Però com que sóc un cínic només diré que fan que la música sigui una mica millor. Buff, això ha quedat molt de revista musical fashion. Demano perdó pels vòmits massius.

Tot i que Radiohead fossin més grans, més forts i més importants, tinc una debilitat especial per Beck. Va fer tot el concert amb un grup de titelles al fons (a la foto) que reproduïen exactament el que feien ell i tots els altres músics, una mica a l'estil de Cómo ser John Malkovich. Va ser tan tan tan bo que se li perdona que la selecció de les cançons fos tirant a normaleta i que toqués molts temes nous que, sincerament, no fan gaire bona pinta.

Air World


"Els avions i els aeroports tenen el meu tipus preferit de menjar, el millor entreteniment, els millors gràfics i colors, els millors controls de seguretat, les millors vistes, els millors treballadors i el millor optimisme"

Andy Warhol

Hi va haver una època en què viatjar amb avió no produia terror, sinó excitació. Encara no existien les companyies low cost ni els atacs terroristes. Els avions, desafiant les lleis de la gravetat i atravessant zones horàries com qui creua un pas de zebra, eren un símbol de la fe en el progrés, una aplicació convenient de la tecnologia després del desastre de la bomba atòmica. Feien creure en un futur millor i estaven destinats a una elit que deixarà de ser privilegiada amb la democratització dels vols de l'era Easyjet.

Una exposició al Stedelijk Museum d'Amsterdam recupera l'esperit d'aquella època a través d'una anàlisi del disseny vinculat als avions i les companyies aèries i a la simbologia de l'arquitectura dels aeroports. Entre les coses més interessants, l'evolució de l'aeroport d'Schiphol (a la foto): de quadre de Mondrian a Disneyland.

Thursday, August 24, 2006

Retour à la normale